Antivirus

Hot från cyberrymden

Visste du att det görs många nya upptäckter av så kallade Ransomware varje dag?

Petya och Wannacry som gick ut nu senast drabbade företag över hela världen, därför är antivirus och övervakning av dina IT-system ett absolut måste.

Många frågar sig varför just deras data skulle vara så eftertraktat. I själva verket så spelar det inte någon som helst roll vad datat består av, det kan vara PDF-filer, bilder, filmer, ja i stort sett vad som helst som viruset krypterar och låser för det hackarna är ute efter i slutändan är dina pengar.
”Ransomware” heter så just för att dom vill åt en lösensumma (ransom) för att låsa upp dina filer och dokument igen.

När det blir upptäckt bygger hackarna snabbt om det så att dom kan fortsätta infektera ännu fler datorer och därför är det extra viktigt med ett program som känner av beteendemönster för dessa ”maskar” och som jobbar proaktivt.

Kontakta oss
Boka möte
PDF om alla våra tjänster inom IT-säkerhet
Antivirus mot WannaCry
Antivirus mot Petya

Antivirus från F-secure

Cryptotolockers, phishing och identitetskapningar hör till vardagen och ger man sig ut på nätet utan rätt åtgärder står man som företagare exponerad.

F-secure har lösningar för att skydda och hantera alla dina enheter så som datorer, smartphones och servrar. De är dessutom vinnare av priset för ”best protection” 4 år i rad av AV-test.

Antivirus från SentinelOne

SentinelOne´s plattform är certifierad som en antivirus ersättning och betrodd av världens mest framtidsinriktade företag för att skydda sin verksamhet.

De skyddar din stationära och bärbara dator samt kritiska servrar mot dagens mest sofistikerade attacker. Endast SentinelOne ger dig allt det skydd du behöver i en enda säkerhetslösning.

Vårt arbete för Axstores

Trust-IT har bland annat fått förtroendet att leverera och installera en komplett Antivirus-lösning till samtliga butiker hos Åhléns, Kicks och Lagerhaus. Installationen har gjorts på 700 Windowsklienter, 175 servrar samt drygt 2000 stycken kassasystem.

Vårt skydd mot WannaCry

Samtliga våra företagskunder slapp detta problem som tyvärr drabbade så många andra företag över i princip hela världen fredagen den 12 maj.

Här kan du läsa mer om hur ett ransomware agerar när det väl infekterat din dator.